Szállítási és fizetési feltételek

A termékek szállítási módja

Az Avon-Life Webáruház a csomagok kézbesítését munkanapokon 8-17 óra közötti időszakban teljesíti. Amennyiben ebben az időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. Kétszer megkísérelt kézbesítést követően az át nem vett csomagot vissza szállítják a részünkre, viszont a szállítás költségét a megrendelőre terheljük!

A megrendelt terméket a csomag átvételekor a futárnak, illetve Postának kell kifizetni (utánvétel), vagy biztosítunk lehetőséget a csomag értékének előre történő kiegyenlítésére, ebben az esetben a házhoz szállítás díja kedvezőbb (banki előreutalás).
A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és a visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát a csomag tartalmazza. Kérjük, a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Szállítási költség

Utánvételes fizetés esetén:

1 – 20.000.- Ft-ig

1.300.- Ft

20.001.- Ft-tól

Díjmentes

Ebben az esetben a megrendelt termékek kiszállítása és kifizetése az alábbi módon zajlik:

  • a megrendelt termékekkel feladjuk Önnek a csomagot;
  • a futárszolgálat munkatársa a megadott szállítási címre megkísérli a csomag kézbesítését;
  • amennyiben Ön, vagy meghatalmazottja a megadott szállítási címen tartózkodik, a megrendelt tételek árának kifizetése után  a futár átadja a csomagot,
  • amennyiben sem Ön, sem meghatalmazottja nem tartózkodik a megadott szállítási címen, a futár még egyszer megpróbálja kézbesíteni a csomagot. A kétszeri sikertelen kézbesítési kísérletet követően a csomagot a futárszolgálat visszaküldi cégünknek.
  • Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

Előre utalás esetén:

20.001 Ft felett

Díjmentes

1 – 20.000.-

950 Ft

Ebben az esetben a megrendelt termékek kifizetése és kiszállítása az alábbi módon zajlik:

  • sikeres megrendelés esetén visszaigazoló e-mailben megküldjük Önnek számlaszámunkat;

  • Ön 1 héten belül elutalja a megrendelt tételek árát a megadott számlaszámra;

  • az ellenérték megérkezése után a megrendelt termékekkel feladjuk Önnek a csomagot;

  • amennyiben Ön, vagy meghatalmazottja a megadott szállítási címen tartózkodik, a futár átadja a csomagot,

  • amennyiben sem Ön, sem meghatalmazottja nem tartózkodik a megadott szállítási címen, a futár még egyszer megpróbálja kézbesíteni a csomagot. A kétszeri sikertelen kézbesítési kísérletet követően a csomagot a futárszolgálat visszaküldi cégünknek.

20.000 Ft feletti megrendelés esetén kizárólag az előre utalás választható.

Euróban történő utalás esetén 10 euró a devizaátváltási díj, ennyivel többet szükséges utalni.

Szállítási határidők

Webáruházunk a megrendelt termékeket 4-7 munkanap alatt kiszállítja. Amennyiben valamelyik megrendelt termék hiánycikk, akkor ügyfélszolgálatunk e-mailben vagy telefonon értesíti Önt erről. Ilyenkor lehetőség van arra, hogy az adott terméket kihagyjuk a rendeléséből, és a csomagot e nélkül küldjük el, vagy később, bevárva a hiányzó termék(ek)et, egyben kézbesítjük.

Téves megrendelés

Amennyiben rendelését tévedésből adta le, azt a leadást követő 2 órán belül e-mailben a csakhatekonyan@gmail.com címen mondhatja le minden következmény nélkül. Amennyiben a rendelést az Ön által kért módon nem tudjuk az Ön által elvárt idő alatt teljesíteni (pl. több hetet kellene várni az adott termék megérkezésére), a rendelést szintén következmények nélkül lemondhatja.

Csomag újrakézbesítés

Amennyiben rajtunk kívülálló okokból a rendelés teljesítése meghiúsul (pl.: a szállítónk nem találja meg a címet, senki nem nyit ajtót, stb.), az Ön kérésére a csomagot ismételten megkíséreljük kézbesíteni a szállítási költség újbóli felszámításával. Előfordulhat, hogy a csomagot többszöri alkalommal sem sikerül Önhöz eljuttatni. Ilyen esetben, áruházunk fenntartja a jogot, hogy erre a névre és címre a továbbiakban NE küldjön több csomagot.